Turizem

Vsa vprašanja in težave pri pridobivanju vizuma za Ameriko - kako zaprositi za vizum v ZDA za ruskega državljana?

Veliko je razlogov za odhod v Ameriko - za delo, za študij, za sorodnike po povabilu ali preprosto za lastne oči, da vidite državo, ki ste jo videli v filmih tolikokrat. Res je, samo vzeti in letenje ne bo delovalo - dati vizum ni vse. In če dajo, je le vedoč, da potnik ne namerava večno preživeti preko oceana.

Kaj morate vedeti o vizumu v Združene države in kakšne težave lahko pričakuje prosilec?

  1. Glavne vrste vizumov za Ameriko
  2. Imigrantski vizum v ZDA
  3. Koliko bo stala vizum za Ameriko?
  4. Značilnosti izpolnjevanja vprašalnika in fotografije
  5. Popoln seznam dokumentov za vlogo za izdajo vizuma
  6. Intervju - zapis, roki, vprašanja
  7. Kdaj bo izdan vizum in ali lahko zavrne?

Glavne vrste ameriških vizumov - zahteve in pogoji za pridobitev vizuma za Ameriko

"Samo smrtnik" ne more vstopiti v Ameriko brez vizuma - vstop brez vizumov je dovoljen le posameznim državljanom določenih držav. Ostali, ne glede na namen, bodo morali izdati ne-priseljenski vizum (ali vizum za priseljevanje - pri selitvi v stalno prebivališče).

Pridobitev vizuma, ki ni priseljen, je lažja in cenejša.

Omeniti je treba, da se vsak, ki prejme vizum za goste, vnaprej obravnava kot potencialni priseljenci, zato bo potrebno, če boste zaprosili za vizum, osebje veleposlaništva prepričati, da ...

  • Potrebujete vizum samo za poslovne ali turistične namene.
  • Časovno obdobje, ki ga nameravate porabiti v ZDA, je omejeno.
  • Imate premoženje zunaj Amerike.
  • Imate sredstva za plačilo bivanja v tej državi.
  • Imate določene obveznosti, ki so absolutno zagotovilo, da zapustite Združene države.

In vendar, tudi če že imate vizumske dokumente - to je daleč brez garancije da vam ne bo prepovedan vstop v državo.

Vrste vizumov v ZDA - kako se razlikujejo?

Vizumi za priseljence:

  1. Najbolj priljubljena je turistična. Vrsta: b2. Trajanje - 1 leto. Najlažje ga dobite po intervjuju na veleposlaništvu, zagotovitvi potrebnih dokumentov in potrditvi rezervacije.
  2. Knjiga gostov. To je po povabilu. Vrsta: b1. Obdobje veljavnosti je 1 leto (približno - v tem času lahko večkrat letite v ZDA po takem vizumu). Poleg dokumentov morate poslati povabilo tudi od vaših sorodnikov ali prijateljev, ki živijo v Združenih državah. Glede na trajanje bivanja v Ameriki, ga bo določil Ming / Varnostni uradnik takoj po prihodu, glede na vaše cilje bivanja in glede na identiteto osebe, ki vabi.
  3. Delo Tip: H-1B. Trajanje - 2 leti. V tem primeru mora vaš prihod v državo odobriti vaš delodajalec, poleg dokumentov pa morate veleposlaništvu predložiti dokumente o vaših kvalifikacijah in znanju angleščine / jezika. Po 2 letih dela v državi se lahko prijavite za zeleno karto in, če želite, tam ostanejo za vedno.
  4. Poslovni vizum. Tip: b1 / b2. Trajanje - 1 leto. Izdaja se lahko šele po povabilu vodje določenega podjetja v Združenih državah Ameriki.
  5. Študent. Vrsta: F-1 (akademske / jezikovne specialitete) ali M-1te (poklicni programi). Veljavnost - celotno obdobje študija. Študent mora potrditi, da je bil sprejet v določeno izobraževalno ustanovo. Pri prehodu na drugo uč / institucijo ali vpisu na podiplomsko šolo ni treba ponovno izdajati vizuma - samo obvestite službo za priseljevanje o namenih. Treba je omeniti, da po usposabljanju, lahko zakonito pridobiti delovno vizo za sebe, in po 2 letih zeleno karto.
  6. Tranzit. Tip: C. Trajanje - samo 29 dni. Ta dokument je potreben v primeru, da boste med prevozom hodili na letališče (za to boste imeli le en dan). Njihove namere pri vlogi za izdajo vizuma potrjujejo karte.
  7. Medicina. Vrsta: b2. Trajanje - 1 leto. Ta dokument se izda za obisk države za namene zdravljenja. Multi-vizum se lahko podaljša za 3 leta. Priljubljene države za medicinski turizem - kje naj se zdravijo?

Turistični vizum v Ameriko

US Immigrant Visa - Vrste in veljavnost

Pomembno je! Priseljenski vizumi za uradno bivanje v državi, kot tudi za delo v okviru "neomejenega" programa, so izdani izključno v moskovskem konzulatu Združenih držav Amerike.

Obstajajo 4 znane vrste teh dokumentov:

  • Družina. Izdana je za združitev družine z enim od svojih članov, ki je rezident ZDA. Poleg tega vrsta vizuma za otroke, mlajše od 21 let, v tem primeru - IR-2, za zakonce - IR-1 in starše, vložijo vlogo za tip IR-5.
  • Za poroko. Ponavadi dobi polovico, ki želi iti k prihodnjemu možu (ženi) v ZDA. Tip: K1. Obdobje veljavnosti je tri mesece (obdobje, v katerem mora par nujno pridobiti dokument o zakonski zvezi).
  • Delo Tip: EB. Imenovanje, oziroma delo v Združenih državah.
  • Zelena kartica Vrsta: DV. Tak vizum lahko dobite naključnega kandidata, izbranega računalnika / programa.

Visa Greencard

Koliko bo vizum za Ameriko stroškov - velikost dolžnosti in kje plačati

Konzularne pristojbine se plačujejo. pred vložitvijo vloge za izdajo vizuma. To je pred razgovorom.

Znesek zneska je odvisen od vrste dokumenta:

  • Za vrste B, C, D, F, M, I, J, T in UPristojbina bo 160 $.
  • Za vrste H, L, O, P, Q in R - 190$.
  • Za tip K - 265$.

Če je vizum zavrnjen, se denar ne vrne;

Pomembno je: Pristojbina se plača po stopnji, ki je označena na določen dan, ne v Rusiji, ampak neposredno na konzulatu.

Kako in kje plačati pristojbino - glavni načini:

  • Gotovina - preko ruske pošte. Potrdilo se izpolni v elektronski obliki, nato se natisne in plača po pošti. Vsakdo lahko plača, če nimate časa za to. Potrdila o prejemu ne morete izgubiti, podatki pa bodo potrebni, ko boste pisali za razgovor. Poleg tega bo v samem konzulatu potreben originalni račun. Denar bo pripisan konzulatu v dveh delovnih dneh.
  • Skozi posebno spletno stran - z bančno kartico (ali je to vaša ali ne - ni pomembno). Hitrejši način: denar gre hitreje na račun konzulata in v 3 urah po tem, ko so sredstva poslana, se lahko prijavite na razgovor.

Možnosti fotografij za vizum ZDA

Značilnosti izpolnjevanja vloge za izdajo vizuma v Ameriki in možnosti fotografij

Pri obdelavi dokumentov je pomembno pravilno izpolniti obrazec. To je treba opraviti v elektronski obliki (opomba: vzorci so na voljo na spletni strani konzulata), v obliki DS-160 in izključno v jeziku države, kamor greste.

Po polnjenju morate skrbno preveriti, ali so vsi podatki pravilno vneseni.

10-mestna črtna koda, ki jo potrebujete, je zapomnitiin profil s fotografijo - natisnite.

Kaj morate vedeti o elektronski fotografiji v vprašalniku?

Nianse v zvezi s fotografijo so izjemno pomembne, ker če kršite zahteve za fotografijo, se lahko vaša dokumentacija odloži precej časa.

Torej ...

  • Najvišja starost slike - 6 mesecev Vse fotografije, ki so bile posnete prej, ne bodo delovale.
  • Velikost slike v tiskani obliki - 5x5 cm in ločljivost od 600x600 slikovnih pik do 1200x1200.
  • Format fotografije - izključno barve (na belem ozadju).
  • Glava ne sme biti skrita in popolnoma vidnain velikost območja, ki ga lahko zasede - 50-70%.
  • Pri nošenju očal je dovoljena njihova prisotnost na fotografijivendar brez bleščanja.
  • Pogled - naravnost v kamero, brez nasmeha.
  • Brez klobukov in slušalk.
  • Enotna - vsak dan.

Popoln seznam dokumentov za pridobitev vizuma za Ameriko

Ne boste našli popolnega in uradno odobrenega seznama dokumentov za pridobitev vizuma za Ameriko. Zato zbiramo dokumente po načelu - "maksimalne informacije o sebi, kot o osebi, ki je vredna zaupanja, spoštovanja zakonov in finančne stabilnosti".

Iz dokumentov, ki jih lahko zahtevate, lahko opazite:

  1. Potrdilo o plačilu dajatve.
  2. Ena 2x2 fotografija brez vogalov in okvirjev.
  3. Vprašalnik
  4. Pismo, ki potrjuje intervju z izdano črtno kodo.

Zahteve za potni list:

  • V trenutnem "načinu" - vsaj 6 mesecev.
  • Razpoložljivost strojno berljivega območja - če je bilo prejeto pred 10.26.05.
  • Razpoložljivost strojno berljivih površin in številk / fotografij - če so pridobljene od 10.25.05 do 10.25.2006.
  • Prisotnost elektronskega potnega lista z mikročipom - če je pridobljen po 10.25.05.

Dodatni dokumenti (opomba - jamstvo za odhod iz Amerike):

  1. Stari potni list z vizumi, če ste že bili v Združenih državah.
  2. Izvleček iz davka (opomba - za samostojne podjetnike) - za zadnjih šest mesecev.
  3. Pomoč pri delu o vaši plači / položaju (pribl. - žigosan, podpisan s strani direktorja in na pisnem pismu podjetja).
  4. Pomoč univerze (šola) - za študente.
  5. Izvleček banke o stanju vašega računa in razpoložljivosti denarja na njem.
  6. Dokumenti, ki dokazujejo razpoložljivost nepremičnin zunaj Amerike.
  7. Podatki o najbližjih sorodnikih, ki ostanejo doma.
  8. Rojstni list + dovoljenje drugega starša, potrjeno za otroke, mlajše od 18 let.

Intervju za evidenco vizumov ZDA, čakalne dobe in vprašanja

Kako dolgo boste morali čakati na razgovor? To je najprej odvisno od tega, koliko vlog je vloženih.

Potrebne informacije lahko dobite na ustrezni strani (opomba - Urad konzularnih odnosov ameriškega ministrstva za zunanje zadeve), kjer prihranite čas, lahko izpolnite tudi prijavo.

Druga možnost vnosa je se obrnite neposredno na kontaktni center. Sam razgovor poteka neposredno v konzulatu.

Kako se obnašati na intervjuju - nekaj nasvetov za prijavitelje:

  • Pokažite svoj potni list (približno - trenutni in stari v prisotnosti vizuma v Združene države, schengenske države ali Združeno kraljestvo). Drugih dokumentov ni treba prikazati, če jih ne zahtevate.
  • Ne zamegljen, ampak jasno razložite namen vašega obiska v državi in ​​pričakovano obdobje bivanja v njej.
  • Poskusite odgovoriti na vsako vprašanje jasno in jasno.
  • Ne vstopajte v podrobnosti - natančno odgovorite na zastavljeno vprašanje, na kratko in v dveh besedah, ne da bi konzularnega uradnika preobremenili z nepotrebnimi informacijami.
  • Takoj pojasnite, da imate določene težave z jezikom. Razen, seveda, če niste študent (morajo biti tekoče v angleščini).

Kaj lahko vprašate - glavne teme intervjuja:

  1. Neposredno o vašem potovanju: kje, koliko in zakaj; kakšna je pot; kakšen hotel nameravate ostati, kakšne kraje želite obiskati.
  2. O delu: o plači in položaju.
  3. O vabilih: kdo vam je poslal vabilo, zakaj, v kakšnem odnosu.
  4. O vprašalniku: če pride do napake, jo lahko popravite na razgovoru.
  5. O družini: zakaj ostali člani ostajajo v Rusiji in potovali boste sami. Če ste ločeni, je bolje, da to dejstvo pustite v zakulisju. Morda vas zanima tudi status vaših sorodnikov v Združenih državah (če so tam na voljo).
  6. O financiranju: kdo plača vaše potovanje (pribl. - svoje besede lahko kopirate z izvlečkom iz vaše osebne banke / računa).
  7. Na jeziku: stopnja strokovnosti, pa tudi, ali je prevajalec.

Ko izdajo vizum v ZDA in ali lahko zavrnejo - glavni razlogi za zavrnitev vloge za vizum v Ameriko

Kako dolgo čakati na vizum? Ta dokument se izda takoj po opravljenem razgovoru (razen če ste seveda odobrili vizum).

Približno 2 dni razpravlja v Sankt Peterburgu, 1-3 dni dobil vizo v glavnem mestu.

Spremembe v roku za carinjenje so možne zaradi dodatnih zahtev ali okoliščin.

Zavrnitev izdaje vizuma - najpogostejši razlogi

Za leto 2013 je bilo na primer leto dni zavrnjenih 10% prošenj.

Kdo lahko zavrne in iz kakšnega razloga?

Najbolj trdne možnosti za prejem zavrnitve izhajajo iz prosilca, če ...

  1. Njegov potni list ne vsebuje ameriških ali schengenskih vizumov (kot tudi Velika Britanija ali Anglija).
  2. Zavrnitev vizuma je že bila.
  3. Živi v Stavropolu ali na Krasnodarskem ozemlju, v Dagestanu ali na Krimu, na območju, ki je geografsko blizu conam bojev.

Med najpogostejšimi razlogi za neuspeh so tudi:

  • Pomanjkanje vezi z domovino. To pomeni, da je odsotnost otrok in družine, drugih sorodnikov, pomanjkanje dela in premoženja v premoženju premlada).
  • Negativni vtiski jo je pritožnik predložil konzularnemu funkcionarju (no, vi ga niste marali in vse, se to zgodi).
  • Obdobje potovanja je predolgo.
  • Pomanjkanje sredstev.
  • Napake v dokumentih ali netočnosti predloženih informacij.
  • Razlike v odgovorih vprašanj s podatki v vprašalniku.
  • Prisotnost sorodnikov v ZDApredhodno priseljenih.
  • Pomanjkanje dobrega potovanja skozi vizume (na primer malo drsal v Evropi).
  • Slaba angleščina / znanje jezika in starejši od 30 let, ko zaprosijo za študentsko vizo.
  • Nezaupanje vate ker ste na predhodno izdanem vizumu (na prejšnjem potovanju) ostali v Združenih državah za daljše obdobje, kot je bilo dogovorjeno na veleposlaništvu. Bolje bolj pogosto in rahlo, kot redko in dolgo časa.
  • Pomanjkanje komunikacije z vabljivo stranko v Združenih državah.
  • Nosečnost Kot je znano, dojenček, rojen na ozemlju Amerike, samodejno prejme svoje državljanstvo. Zato, da zapustite Združene države, ker ste noseči, ne bo delovalo.
  • Prisotnost vložitve prijave ne le v Ameriki, ampak tudi v drugih državah.

Če se vaša vloga odloči zavrniti, bodo razlogi za zavrnitev navedeni v pismo, ki ga prejmete od veleposlaništva.

Oglejte si video: The Great Gildersleeve: Investigating the City Jail School Pranks A Visit from Oliver (Avgust 2019).