Turizem

5 korakov za samo-registracijo schengenskega vizuma - navodila za turiste

Za prosto potovanje v schengenski "coni", ki vključuje 25 držav, morate izdati schengenski vizum. Seveda, če imate dodaten denar, lahko uporabite storitve posrednikov in opravili bodo vse za vas.

Ampak, če ste se odločno odločili sami naredite schengenski vizumPotem ko ste porabili desetkrat manj denarja kot pri registraciji dokumentov prek različnih podjetij, se morate potruditi in narediti več korakov v tej smeri.

Preberite tudi: 10 znanih stvari, ki jih ne moremo prepeljati preko meje v različne države - izogibajte se težavam na carini!

1. korak: Preden izdate schengenski vizum, navedite želeno državo vstopa

Dejstvo je, da so vizumi razvrščeni v eno in multivisa(multiple).

Če ste, s prejemanjem enotni vstopni vizum v diplomatskem predstavništvu Nemčije, bodo vstopili v schengensko območje, na primer preko Italije, potem boste morda imeli veliko vprašanj. To pomeni, da vizum za enkratni vstop daje pravico do vstopa v države, ki so podpisale Schengenski sporazum, izključno iz države, skozi katero se izda vizum. Da bi se izognili težavam z vizumom, tudi ko je izdan v konzularnem predstavništvu, navedite državo, prek katere nameravate vstopiti v Evropo.


V nasprotju z enkratnim vizum za večkratni vstop katere koli schengenske države to dovoljuje preko katere koli države - pogodbenice tega sporazuma. Običajno multivisa daje dovoljenje za bivanje v schengenskih državah za obdobje enega meseca in do 90 dni. Prosimo, upoštevajte, da če ste v zadnjih šestih mesecih že bili v Evropi in tam preživeli tri mesece, boste naslednji vizum prejeli vsaj šest mesecev.

Če želite sami odpreti schengenski vizum, potrebujete:

  • Spoznajo način konzularnega predstavništva;
  • Osebno se udeležite dokumentacije;
  • Predložite zahtevane dokumente in fotografije želene velikosti;
  • Pravilno izpolnite izdane obrazce.

2. korak: Prijavite se za vložitev dokumentov za samo-odpiranje schengenskega vizuma

Preden obiščete konzularni urad, da se prijavite za vizum, se odločite:

  • Katere države ali države nameravate.
  • Trajanje potovanja in njegova narava.

V konzularnem predstavništvu:

  • Preglejte seznam dokumentov, ki daje možnost samostojnega pridobivanja schengenskega vizuma in zahteve za njihovo registracijo (v vsakem konzulatu so različni).
  • Ugotovite, kdaj so datumi vložitve možni., se prijavite na dan, ki ga potrebujete, konzularnemu funkcionarju, dobite vprašalnik in si oglejte vzorec njegovega polnjenja.

Ko se določi seznam dokumentov, nadaljujte z njihovo zbiranjem. Obvestilo, da bo potekal schengenski vizum približno 10-15 delovnih dnizato začnite pripravljati dokumente čim prej.


Posebno pozornost posvetite kakšne so zahteve za fotografije:

  • Fotografija za schengenski vizum mora biti 35 x 45 mm.
  • Velikost obraza na fotografiji mora ustrezati višini od 32 do 36 mm, pri čemer se šteje od korenin las do brade.
  • Poleg tega mora biti glava na sliki nameščena naravnost. Oseba mora izraziti ravnodušnost, usta - zaprta, oči - jasno vidne.

Fotografije se morajo odzvati vse zahteve glede kakovosti. Če niso dokončani, konzulat ne bo sprejel vaših dokumentov.

V zahtevah za fotografije za otrokekaterih starost ne presega 10 let, se odpravijo netočnosti v predelu oči in višina obraza.

3. korak: Pripravite dokumente za obdelavo schengenskega vizuma sami

Običajno je seznam dokumentov standarden, vendar za določeno državo obstajajo majhne razlike ali dodatni dokumenti.


Standardni dokumenti za obdelavo schengenskega vizuma, ki jih je treba predložiti konzularnemu predstavniku, so:

  1. Mednarodni potni listkaterih ukrep se ne sme končati vsaj tri mesece po načrtovani vrnitvi.
  2. Stari mednarodni potni list z vizumi (če obstaja).
  3. Fotografije, ki izpolnjuje vse zahteve - 3 kom.
  4. Pomoč od trenutnega delovnega mestaki vsebuje podatke:
    • Vaša objava.
    • Plača
    • Delovne izkušnje na zadevnem delovnem mestu.
    • Obrnite se na podjetje - delodajalca (telefonska številka, naslov itd.). Vse to je navedeno na pisemskem papirju podjetja, potrjenem s podpisom in pečatom vodilne osebe.
  5. Izvirni delovni zvezek in njegova kopija. Zasebni podjetniki morajo predložiti potrdilo o registraciji podjetja.
  6. Potrdilo o razpoložljivosti sredstev na računu, na podlagi izračuna 60 evrov za vsak dan bivanja v državi Schengen.
  7. Dokumenti, ki potrjujejo odnos z državo odhoda. Na primer, potrdilo o lastništvu nepremičnin, hiše ali stanovanja ali druge zasebne lastnine, potrdilo o zakonski zvezi in rojstvu otrok.
  8. Kopije vstopnic ali rezervacij vozovnic. V času pridobitve vizuma - za zagotavljanje originalnih vstopnic.
  9. Velja za celotno obdobje bivanja v zavarovalni polici schengenskega območja. Število dni, navedenih v zavarovanju, mora biti enako številu dni, ki so navedeni v vprašalniku str.
  10. Fotokopijo civilnega potnega lista (vse strani).
  11. Pravilno izpolnjen prijavni obrazec.

4. korak: Predložitev dokumentov konzularnemu ali vizumskemu centru za samoregistracijo schengenskega vizuma

Če so vsi dokumenti zbrani, so fotografije pripravljene ko obiščete konzulat, predložite dokumente. Konzularni delavec sprejme vaš potni list, prijavnico in list za odcepitev iz police zdravstvenega zavarovanja. V zameno prejmete potrdilo o plačilu konzularne takse, ki ga morate plačati v dveh dneh.


Konzularna pristojbina Neposredno je odvisna od izbrane države, namena vašega obiska, pa tudi od vrste vizuma (eno ali več vizumov). Običajno je najmanj 35 evrov in več.. Čeprav je pristojbina navedena v evrih ali dolarjih, se plača v nacionalni valuti. Ta pristojbina se ne vrača - tudi če vam je zavrnjen vizum.

Kadar se zaprosi za schengenski vizum samostojno, bo konzularna pristojbina, na primer, v Italiji za turistične namene 35 evrovin če je potrebno pridobiti schengenski vizum v najkrajšem času, bo pristojbina za italijanski vizum 70 evrov. Za tiste, ki želijo obiskati Italijo kot zaposleni ali zasebni podjetnik, bo konzularna taksa v tem primeru 105 evrov.

Kot lahko vidite, se v vsakem primeru spreminja in je odvisna od mnogih razlogov. Na primer, če greste v Kanado, potem bo za redni enotni vstopni vizum plačana konzularna taksa 3100 rubljev; za večkratni vizum - t 5350 rubljev.

5. korak: Samopridobitev schengenskega vizuma - kdaj lahko sam dobim schengenski vizum?

Po predložitvi dokumentov konzulatu in plačilu pristojbine vam konzularni uslužbenec sam določi rok za pridobitev schengenskega vizuma. Običajno je schengenski vizum od 2 dni do 2 tedna (včasih mesečno). V določenem času boste prišli na konzulat in dobili potni list z dolgo pričakovano oznako schengenskega vizuma.


Vendar pa obstaja možnost, da lahko v potnem listu vidite oznako zavrnitev schengenskega vizuma. Najpogosteje se to zgodi iz razlogov:

  • Napačni podatki v vprašalniku.
  • Če je pri pritožniku obstajala kazenska evidenca.
  • Prosilec ne dobi vizuma iz varnostnih razlogov.
  • Odsotnost denarnega računa in drugih pravnih materialnih virov za obstoj v državi.

In številni razlogi, ki so navedeni v Schengenskem sporazumu. Za samostojno izdajo schengenskega vizuma brez težav bolje prebrati ta sporazum vnaprej.

Če imate željo, da se prijavite in dobite schengenski vizum sami, brez pomoči strokovnih organizacij, potem to vprašanje obravnavajte z vso skrbnostjo, resnostjo, budnostjo in potrpežljivostjo. Največje študijske informacije o tem, kako zaprositi za vizum, potopite se v najmanjše podrobnosti - in potem boste dosegli svoj cilj, pri čemer boste prihranili znatne finance.

Oglejte si video: We Meet Tai Lopez (November 2019).

Загрузка...